yes
Poniedziałek (23.05) Wtorek (24.05) Środa (25.05) Czwartek (26.05) Piątek (27.05)
Śniadanie Chleb tradycyjny z masłem, parówki z „Tradycją”, pomidor Zupa mleczna (płatki kukurydziane), herbata miętowa z cytryną Chleb wieloziarnisty z masłem, kiełbasą krakowską parzoną, rzodkiewką Chleb ziarnisty z masłem, szynka swojska „Sądecka”, papryka surowa,  bawarka Zupa mleczna (płatki kukurydziane), herbata owocowa
Owoc Jabłko Banan Arbuz Jabłko Winogrona
Obiad Zupa brokułowa z grzankami, indyk w potrawce z ziemniakami, kapusta pekińska, kompot z wiśni. Rosół z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot z czarnej porzeczki. Barszcz biały z ziemniakami, makaron z musem brzoskwiniowym, kisiel pitny. Zupa pieczarkowa z makaronem, gołąbki po włosku, ziemniaki, sok malinowy Zalewajka, jajka w sosie koperkowym, marchew- jabłko, kompot śliwkowy.
Podwieczorek Chałka z masłem i dżem, herbata z cytryną. Rogaliki z czekoladą (wypiek własny), sok naturalny z jabłek. Chleb „Pawlaka” z masłem,  polędwica drobiowa, sałatka zielona, kawa zbożowa. Bułka pszenna z masłem, pasztet drobiowy, ogórek surowy, kawa zbożowa z mlekiem. Weka z masłem, pasta rybna, szczypior, herbata miętowa.

 

Poniedziałek (30.05) Wtorek (31.05) Środa (01.06) Czwartek (02.06) Piątek (03.06)
Śniadanie Zupa mleczna (makaron), herbata owocowa z miodem Chleb wieloziarnisty z masłem, szynka Tradycyjna, ogórek zielony, bawarka Zupa mleczna (kasza manna), herbata z cytryną Chleb pszenny z masłem, jajkiem, szczypiorkiem, herbata z cytryną. Zupa mleczna (płatki kukurydziane), herbata owocowa
Owoc Arbuz Banan Jabłko Arbuz Jabłko
Obiad Barszcz czerwony z ziemniakami, sztuka mięsa (wołowa) w sosie,  kasza jęczmienna, sałata zielona z rzodkiewką i ogórkiem, kompot z czarnej porzeczki. Zupa grochowa z makaronem, pulpety w sosie pomidorowym, ziemniaki, por-jabłko, kompot śliwkowy. Zupa ogórkowa z ziemniakami, naleśniki z serem, mus truskawkowy, kompot wieloowocowy. Kapuśniak z ziemniakami, kluski leniwe, polędwiczki w sosie pieczarkowym, surówka z selera i jabłka, kompot porzeczkowy. Zupa koperkowa z ryżem, filet rybny, ziemniaki, kapusta kwaszona, kompot wieloowocowy
Podwieczorek Chleb Wiejski z masłem, kiełbasa żywiecka, pomidor, bawarka Chleb orkiszowy z masłem, serkiem topionym, sałata zielona, herbata z miodem. Kajzerka z masłem, szynka drobiowa, rzodkiewka, kawa. Chałka z masłem, miodem, herbata z cytryną. Weka z masłem, ser żółty, sałata zielona, herbata z cytryną.